Традиційні страви української кухні




Українські національні страви широко відомі за межами нашої країни. І це зовсім не стереотип чи приниження національної гідності, просто наші страви – справді смачні.
Борщ – одна з найпопулярніших страв в Україні, існує 3 види борщу: червоний, щавлевий, холодний. 
Вареники – варене тісто з різними начинками – традиційна українська страва на святковому чи недільному столі. 
Деруни або пляцки з тертої картоплі – улюблена повсякденна страва українців, зазвичай подається зі сметаною. Ну і, звісно ж, сало – корисне, смачне і ситне, до того ж довго зберігається.

Як бачимо, українці ще ті ласуни. 
Українська національна кухня надзвичайно багата – банош, куліш, кльоцки, медівники, балабушки, юшки, гарбузяна каша і т.д. Варто зазначити, що кожен регіон має свої страви-родзинки, до прикладу, скуштувати справжній куліш можна лише на полонині у вівчарів.

1 коментар: