Вітамінна скарбничка

Продукти, в яких багато вітамінів



1. Яблука.
В яблуках вітаміну С навіть більше, ніж у цитрусових. А фруктові кислоти, залізо і коктейль з магнію, калію і пектину сприяють очищенню організму, зниженню холестерину і оновленню крові. Квертицин, що міститься в яблуках, зупиняє розвиток раку.

2. Цибуля.
Недарма ця рослина така популярна в народній медицині: цибулею лікують від багатьох хвороб. Крім основних вітамінів А, В і С, які сприяють стрімкому підвищенню імунітету, вона ще містить ефірні масла і фітонциди, що вбивають бактерії.


3. Часник.
Володіє майже всіма перевагами цибулі і додатково містить вітаміни В3, В1 і РР.



4. Морква.
Містить бета-каротин, що синтезується в організмі у вітамін А, вітаміни С, Е, РР, К, нікотинову кислоту.

5. Волоський горіх.
Ось, мабуть, найбільш гідний замінник м’яса для вегетаріанців. Справжній скарб білків і жирів, а також незамінних мікроелементів: кальцію, фосфору, калію, цинку, вітамінів В1 і 2, А, Е і Р, і багатьох інших. П’ять волоських горішків в день повністю покривають добову потребу людини у вітаміні С!

6. Риба.
Містить вітаміни D, Е, А, і майже всі мікроелементи.


7. Молочні продукти.

Незамінне джерело кальцію, вітамінів А, РР, В6 і 12, D і Е.

8. Мед.
Всі вітаміни групи В, біотин, РР, С, К.

9. Ківі.
У ньому міститься більше всього вітаміну С. Споживаючи 2 ківі в день, ви заповните добову норму цього вітаміну. Також в ківі містяться вітаміни В6 і 12, В1 і 2, ЗЗ, А.


Щоденне вживання в їжу перерахованих вище продуктів дозволить ефективно вітамінізувати організм і швидко підняти імунітет.

Немає коментарів:

Дописати коментар