Корисна їжа

10 продуктів, від яких розумнішають діти
Якщо діти погано вчаться в школі, то проблема може полягати не в їх інтелектуальних здібностях, а в недостатньому або неправильному харчуванні для дитячого мозку.

Мозок зростаючої людини — це досить голодний орган, який поглинає величезну кількість поживних речовин з їжі, що потрапляє в організм (більше, ніж будь-який інший орган).
Тому, дуже важливо давати дітям правильну їжу для їх нормального розвитку. Ось десять видів продуктів, що сприятливо впливають на роботу головного мозку, які варто включити в дитячу дієту:

  1. Лосось. 
 Жирна морська риба містить корисну для мозкової функції жирну кислоту омега-3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд із смаженим або тушкованим лососем і овочами (нарізаним огірком, помідором або листям салату).




2. Яйця. 
Жовтки містять холін, елемент що поліпшує пам‘ять. Школяреві можна на обід дати смажене яйце або омлет між двома шматочками хліба з цілісного зерна.



3. Арахісове масло. 
Арахіс — джерело вітаміну Е, антиоксиданту, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна додавати в будь-які салати, а арахісове масло дуже смачне зі свіжим хлібом.



4. Цільне зерно. 
Людський мозок для нормального функціонування вимагає певної кількості глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу і клітковину (регулюючу скільки глюкози надходить у кров), а також вітаміни групи Б, що живлять нервову систему. Купуйте для себе і своїх дітей вироби з невибіленої цільної муки або печіть хліб самі.



5. Вівсянка. 
Овес — це кращий сніданок для дитини, тому що містить вітамін Е, Б, цинку. Ці елементи і вітаміни допоможуть вашим дітям повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Овес можна класти разом з борошном у пироги, оладки, сирники або просто обсмажувати разом з горіхами на сухій сковороді та подавати з несолодким йогуртом або молоком. Якщо ви робите овочеві і фруктові соки вранці, покладіть трохи сирої вівсянки в сік.



6. Ягоди. 
Полуниця, чорниця, вишня, малина, ожина та ін. містять антиоксиданти, що запобігають раковим захворюванням. Дослідження показали, що зокрема полуниця та чорниця покращують пам’ять, а насіння в малині, полуниці, ожині і суниці багаті омегою-3. Свіжі ягоди можна додавати в салат, овочеві страви, мюслі або їсти просто так.



7. Бобові. 
Дуже корисна квасоля, горох, нут (баранячий горох) і сочевиця, завдяки вмісту протеїну і так званих складних вуглеводів (які трохи підвищують рівень цукру в крові) і клітковини, плюс вітаміни і мінерали. Бобові можна їсти з будь-яким томатним соусом, як гарнір або як доповнення до салату.



8. Різнокольорові овочі. 
Помідори, брокколі, баклажани, гарбуз, морква, шпинат, болгарський перець, кукурудза — овочі яскравих насичених кольорів містять велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені клітини. Давайте дітям нарізані свіжі овочі або робіть соуси до макаронів з великою кількістю овочевих інгредієнтів.



9. Молоко і йогурт. 
Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи Б — важливий компонент росту мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів і ензимів. Купуйте дітям несолодкий йогурт, нежирну сметану, молоко, ряжанку та кефір для повноцінного сніданку перед школою.




10. Нежирна яловичина. 
Нежирне м‘ясо — джерело заліза та цинку, що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м’яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець, апельсини, полуниця) допомагають організму краще засвоювати залізо.


Немає коментарів:

Дописати коментар